Dom > Izložba > Sadržaj
Postoje dobri načini održavanja optičkih kablova.
- Apr 09, 2018 -

Održavanje kablovske linije je da obezbedi prenosni kapacitet kablovske opreme, a proizvodna aktivnost je osnovna funkcija servisa u radu telekomunikacionog preduzeća. U linijskom održavanju komunikacionih preduzeća postoje tri osnovna zadatka za održavanje optičkih kablova: prvo, aktivna prevencija, brzo otkrivanje i popravak prepreka; Druga je održavanje i optimizacija performansi prenosa, poboljšanje održavanja poslovne podrške; Treća je poboljšanje efikasnosti kvaliteta linijskih resursa.

Slično opštem održavanju opreme, popravku grešaka kablova i održavanju može se podijeliti u dnevne popravke, održavanje popravki i zakazano održavanje, predvidjeti održavanje i održavanje i drugo preventivno održavanje unaprijed. Odgovarajući na karakteristike kablovske opreme, održavanje kablovske linije ima sledeće karakteristike:

(1) komplikovano okruženje. Okruženje za održavanje kablova optičkog vlakna je izuzetno složeno, dugo široko područje distribucije, široka distribuciona površina, jaka otvorenost okoline, složeni uslovi rada, a pod utjecajem spoljašnje sile postale su osnovne karakteristike održavanja kabelskih linija optičkih vlakana.

(2) ograničenje aktivnosti održavanja. Disperzibilnost i čvrstoća opreme optičkog kablovskog voda dovodi do terenskog popravka linijske opreme, a manje do popravke vraćene biljke. U aktivnostima održavanja, osoblje, oprema i rezervni delovi moraju biti razumno raspoređeni i imati izvesnu manevarsku sposobnost, kako bi se obezbedilo da osoblje i oprema stignu na lokaciju tokom vremena u hitnoj popravci.

(3) tehnologija i radna snaga. Optički kablovski komunikacioni sistem je rezultat savremene nauke i tehnologije, kondenzovan na opremi optičkih kablovskih linija i opreme za održavanje velikog broja naprednih tehnologija, rad na održavanju kabelskih kablova optičkog vlakna ima jaku profesionalnost, potrebno je uvid u usluge optičkog vlakna, optičke kablovska, optička komponenta, alati, instrumenti i slično različitim znanjima, upoznati sa testiranjem, analizom, uspjehom, tehnologijom gradnje itd. Pored toga, zahvaljujući optičkoj kablovskoj opremi velikog, vrlo fragmentiranog i teškog za kretanje, puno rutinskog održavanja, kao što su inspekcije, upravljanje eksternim silama uglavnom zavisi od čoveka, pa održavanje kablovske linije ima dvostruke karakteristike intenzivne tehnologije i radne snage.


Copyright © Hangzhou Hongfeng Cable Co, Ltd. Sva prava zadržana.