Dom > Novosti > Sadržaj
Klasifikacija koaksijalnog kabla
- Jun 13, 2017 -

Koaksijalni kabl može se podijeliti na dva osnovna tipa, baseband koaksijalni kabl i koaksijalni kabl za širokopojasnu vezu. Osnovna frekvencija se obično koristi u kablu, zaštićena žica je izrađena od bakarne mreže, karakteristična impedansa je 50 (RG-8, RG-58); Zaštitni sloj kablovskog širokopojasnog koaksijalnog kabla koji se koristi za štampanje aluminijuma obično je karakteristična impedansa 75 (kao što je RG-59).

Koaksijalni kabl može se podeliti na grubi koaksijalni kabl i fini koaksijalni kabl prema njegovom prečniku. Debeli kabl pogodan za lokalnu mrežu je relativno velik, to je duga distanca, velika pouzdanost, jer instalacija ne mora da isključi kabl, tako da se može prilagoditi fleksibilno u skladu sa potrebama računarske mreže, ali mreža mora Instalirajte debeo kablovski primopredajnik, instalacija je teška, pa je ukupan trošak visok. Naprotiv, slaba instalacija je relativno jednostavna, niskobudžetna, ali proces instalacije je da se prekine krajevi kablova biće instalirani na osnovnom mrežnom konektoru (BNC), a zatim spojeni na oba kraja T konektora, tako da kada Zajednički dugo skloni nepovoljnim rizicima, ovo je jedna od najčešćih grešaka u radu ethernet-a.

Bez obzira da li je debeo ili tanki kabal topologija busa, što je kablovski uređaj povezan sa mašinom, ova mašina je pogodna za gusto topološko okruženje, ali u slučaju neuspeha u kontaktu, otkaz će uticati na čitav niz svih mašina na kablu. Dijagnoza i popravljanje grešaka su veoma uznemirujuće, pa će ih postepeno zamijeniti neoklopljenim upredenim parom ili optičkim kablom.


Copyright © Hangzhou Hongfeng Cable Co, Ltd. Sva prava zadržana.